Woonvormen

De begeleiding gaat hand in hand met huisvesting. Beschut Wonen Oostende-Westkust voorziet in twee woonvormen. De aangeboden begeleiding is dezelfde ongeacht de woonvorm.

  • gemeenschapswonen
  • studiowonen

In Oostende beschikken we over vier gemeenschapswoningen. Het aantal bewoners per huis varieert er van drie tot tien. In Veurne beschikken we over drie woningen met vier tot zes kamers en ook in Nieuwpoort beschikken we over een gemeenschapswoning. Elke bewoner beschikt er over een gemeubelde kamer met wastafel, televisie - en telefoonaansluiting. De bewoner kan eveneens gebruik maken van de gemeenschappelijke voorzieningen in de woning zoals de gemeubelde woonkamer, ingerichte keuken, douche, toilet, ...

Gemeenschapswonen is dus samenwonen. Daarom is er per woning ook een groepsverantwoordelijke die op de wekelijkse bewonersvergadering het samenwonen helpt organiseren. Op deze vergadering worden huishoudelijke taken verdeelt, technische problemen opgevolgd, informatie doorgegeven, ...

De vaste gebruiksvergoeding van een kamer varieert van €380 tot €440 per maand. In deze prijs zit het maandelijks voorschot op de nutsvoorzieningen (verwarming, water, elektriciteit, telefoon en kabeltelevisie) en een brandverzekering reeds inbegrepen.  Bij intrek in Beschut Wonen wordt er eveneens een huurwaarborg van €300 gevraagd.

Daarnaast beschikt Beschut Wonen Oostende-Westkust zowel in Oostende, Veurne als in Nieuwpoort over enkele studio's met eigen keukenhoek en sanitair. De gebruiksvergoeding voor een studio varieert van €460 tot €540 per maand, eveneens met inbegrip van het maandelijkse voorschot op de nutsvoorzieningen en een brandverzekering.

fotoset gemeenschapswonen

fotoset studio's